Categories

  Во колумната објавена еден ден пред вчерашниот референдум во Валандово, авторот Перо Костадинов, потенцира дека некој сака на граѓаните да им „накалеми и инсталира рудник. Сакаа тоа да го...

ВМРО-ДМНЕ мина низ едно многу жешко лето, но го чека уште пожешка есен. Ова се денови на освестување на десната опција во Македонија. Партиските ветерани си ја бараат партијата...

Гледај да се снајдеш како знаеш и умееш. И да го продолжиш едногодишното отсуство, колку што можеш подолго, или да ги прибереш и своите и да останете Таму… Најдобро...

Минатата недела помина во знакот на неубави годишнини. Љуботен, Карпалак…И, несакајќи, се вратив 16 години назад, во летото кога моето единствено чедо наполни една година, кога ги очекувавме нејзините...

Абер да се немало од животот. Академски титули наредени уште од минатиот систем, кога навистина се учеше во образовните институции. За бадијала. Но, очигледно е дека немаат ништо научено...

Грешка е што не се апсат криминалци. Грешка е што не се апси Зврлевски и останатата банда. Аматер може да наброи основи колку сакате. Па и нека ги ослободува...

Педесетина млади лица облечени во црно, со црни брендирани маици, вчера маршираа низ плоштадот „Македонија“ преку Камениот мост, до плоштадот „Филип Втори“. Помислив дека се „Ќосињата“ и дека го...

За франкенштајнскиот проект „Скопје 2014“ до денес се потрошени, неверојатни, 628.000.000 евра, што претставува околу 40% од средствата предвидени за капитални инвестиции, од буџетите на Реублика Македонија од 2010...