Categories

Согласно со Деловникот на Собранието, ВМРО-ДПМНЕ одлучи да формира 10 пратенички групи, па со 10 координатори да ја узурпира парламентарната говорница, да ја силува македонската парламентарна демократија и од...

Лето 2017, горештините почнаа паралелно со жешките обвиненија и барања за притвор  од Специјалното јавно обвинителство за долгогодишните криминалци кои владееjа со земјава и подземјето, на денот од истекувањето...

Со месеци, драги мои сограѓан(к)и, пред изборите а и потоа, во јавноста, медиумите, муабетите во кафеаните, на улица, целата дискусија и сè она што беше поврзано со политичката состојба...

Во овие 11 години на владеење на криминалната коалиција МВРО –ДУИ(НГ) Бизнис, се изнагледавме секакви важни настани кои редовно доцнат, како и настани на кои челниците на криминалната коалиција,...

Еврокомесарот Јоханес Хан пристигна во Македонија, за да ја арбитрира политичката криза. Претседателот на Македонија, Ѓорге Иванов е во Унгарија, за да ја избегне одговорноста за кризата. ВМРО-ДПМНЕ и...

Сé почна со турбо-фолкот, па следеше малоумен напад врз американската амбасада, предводен од Павловиќ. Потоа, дојдоа  „Звезде Гранда“, „Све за љубав“, „Жикина шареница“, „Велики Брат“, „Парови“, „Фарма“ и цел...

Руинирани болници. Стара и неквалитетна опрема. Редукција на професионалци, специјалисти… Превработен партиски кадар со средна стручна спрема, од една, и затворени операциони сали заради недостиг на медицински персонал, од...