Categories

пишува: Сашо Орданоски Растрчаноста на Груевски последнава недела по медиуми на албански јазик, за да им каже на нашите сограѓани Албанци колку ги почитува и колку се грижел за нив,...

пишува: Сашо Орданоски Како што тргнале, ВМРО-ДПМНЕ се решени да посветат повеќе енергија и време во сегашните обиди да го дискредитираат Кочо Анѓушев, од онаа енергија и време што...

Го растурија Заев – со право – од завитлавање за неговата „историска“ средба со Трамп. Добро, објективно, во однос на последните американски претседатели, одиме напред, бидејќи по намигнувањето на...

пишува: Сашо Орданоски Има извесна доза на мазохизам во експериментот што го спроведува Бранко Героски, иако и тој веројатно знае дека тоа никако не може да заврши добро по...

пишува: Сашо Орданоски Со една послободна интерпретација на теоријата, би можело да се каже дека во историјата може да се идентификуваат два вида на диктатори: оние кои испаднале глупави...

пишува: Сашо Орданоски Занимлива е стратегијата на претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски за избегнување на сопствената одговорност за сомневањата за тешки злоупотреби во судството во корист на најразлични...

пишува: Сашо Орданоски На сите им е јасно дека тековните интерпелации на ВМРО-ДПМНЕ за министрите од новата Влада се бесмислени, и по наводните поводи и за наводните причини во...