Categories

Додека големите чичковци се препукуваат преку медиумите, социјалните мрежи, на улица…, за тоа кој е поголем патриот, и додека разни „тврди“ и „потврди“, под палката на ВМРО-ДПМНЕ, шират параноја...

Една од најекспонираните теми последниве денови во Македонија е Предлог-законот за употреба на јазиците. Јас на социјалните мрежи давав јавна поддршка за овој Предлог-закон и потребата од негово донесување...

КОЛУМНА No Pasaran!

No Pasaran! Ние не ја менуваме нашата „песна“ и ќе ја повторуваме сè дури не ве видиме во „Идризово“! На ваша голема жал – нема да ви помине! Оти,...

пишува: Сашо Орданоски Занимлива е стратегијата на претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски за избегнување на сопствената одговорност за сомневањата за тешки злоупотреби во судството во корист на најразлични...

„Лагата, секако, сама по себе, е вид на насилство, извор на неправда. Популистите, меѓутоа, ја мобилизираат поддршката со ветувања дека ќе бидат неправедни, дека ќе легализираат дискриминирање на одредена...

пишува: Сашо Орданоски На сите им е јасно дека тековните интерпелации на ВМРО-ДПМНЕ за министрите од новата Влада се бесмислени, и по наводните поводи и за наводните причини во...

пишува: Сашо Орданоски Еден пријател, Албанец, гласач на ДУИ, ми вели дека, по парламентарните избори минатиот декември, ДУИ „е партија која е тргната на долг пат со автомобил што...