Categories

Дваесет ипет години македонска независност, дваесет и две новинарско искуство и 15 години трауми, неправди, цензури, закани од одредени структури, репрезенти на државни институции, но и на служби за...

Објавено на 3 мај 2015 година во Плусинфо и во „Слободен печат“ Социјалната неправда во Македонија одамна ги надмина границите на подносливото. Работничките права се газат секојдневно и насекаде....

Добредојдовме! Откако почнавме да протестираме, почнав да чувствувам дека и не сум баш од и за на некоја друга планета, или дури, и универзум. Откако почнавме да протестираме, почнав...

Додека контра-демонстрантите на ГДОМ на нивните собири пејат – “нека разберат клетите Шиптари”, а на нивно чело стои Филип Петровски, истиот тој што стоеше во првите редови на протестите...

„Анти-ЕУ тирадата на македонскиот претседател, повеќе треба да се смета за потег наменет за домашната политичка сцена, отколку како отфрлање на Брисел. Претседателот Ѓорге Иванов е близок до владејачката...