Categories

пишува: Сашо Орданоски Да не беше ВМРО-ДПМНЕ и Љупчо Георгиевски, Македонија можеби немаше да стане независна држава на 8 септември 1991 година. Да беше осамостојувањето така изведено како што...

КОЛУМНА Срам!

Фашистичкиот референдум против измислени мигранти, во Општина Аеродром, ќе се одржи паралелно со локалните избори! (Откако го дознав ова, сè уште не можам да си дојдам на себе, до кај...

Пишува: Сашо Орданоски Ја слушам вчерашната цинична изјава – којзнае која по ред – на српскиот министер за надворешни работи Дачиќ, дадена на еден меѓународен собир во Блед, дека...

За немањето желба за подобрување на добрососедските односи меѓу Република Македонија и Република Албанија, најдобар пример досега е синоќешниот фудбалски натпревар на двете репрезентации, што се одржа во Струмица....

КОЛУМНА Несвестица

пишува: Сашо Орданоски Вчера ги отслушав двете, помалку или повеќе здодевни прес-конференции, онаа на Заев, за 100 дена влада, и онаа на Груевски за истата тема. Случајот така сакаше,...

Можеби насловот ве збуни, но, ако е така, драго ми е. И мене ме вознемирува помислата да гласам за најнеспособниот човек во историјата на градоначалници во светот, човек кој...

Пишува: Сашо Орданоски Предизборната стратегија на партијата на Груевски да заигра на картата на опасноста од бегалци и мигранти во Македонија не е сосема неразумна: ВМРО-ДПМНЕ собрано околу очајникот...

Претешки училишни чанти, учебници полни со непотребни и застарени информации, немотивирани наставници, кои инсистираат на „бубање“ на лекциите наместо разбирање на материјалот, најави за промени во образованието како и...

КОЛУМНА Драма во СДСМ

пишува: Сашо Орданоски Драмата низ којашто поминува СДСМ три месеци по формирањето на Владата е драмата на нивната кадровска политика. Некои умни луѓе рекле дека во политиката и нема...