Categories

За франкенштајнскиот проект „Скопје 2014“ до денес се потрошени, неверојатни, 628.000.000 евра, што претставува околу 40% од средствата предвидени за капитални инвестиции, од буџетите на Реублика Македонија од 2010...

Една проста аналогија помеѓу функционирањето на судот во времето на режимот Груевски и денес, недвојбено покажува дека живееме во систем, во кој одамна е урната една од темелните вредности...

РАФАЛ Ѓон

Одбивањето да се соочи со реалноста не му е својствена само на Груевски. Да се потсетиме. Неговите „премиерски“ увиди во проектите, долго време по срамниот политички и морален пад,...

Согласно со Деловникот на Собранието, ВМРО-ДПМНЕ одлучи да формира 10 пратенички групи, па со 10 координатори да ја узурпира парламентарната говорница, да ја силува македонската парламентарна демократија и од...

Непријатно изненадување беше да се види како висок функционер на една прогресивна партија каква што е владејачката СДСМ, користејќи ги верските догми, искажа еден ригиден став кон хомосексуалците. По...