Categories

Руинирани болници. Стара и неквалитетна опрема. Редукција на професионалци, специјалисти… Превработен партиски кадар со средна стручна спрема, од една, и затворени операциони сали заради недостиг на медицински персонал, од...

Февруари 2017, Македонија сцена прва: два милиона народ (или тоа што остана од нив) заробени во рацете на партија пред распаѓање, Миленко и Владо во првите борбени редови. Вака,...

„Менде Петковски“ е единствената награда во Македонија, којашто 12 години на некој начин го валоризираше трудот на новинарите од внатрешноста. Фактот што „Дневник“, во месец кога вообичаено се доделува,...

Додека поминував преку лизгавиот централен плоштад во Скопје и внимавав да не паднам поради неисчистениот снег и мраз, неочекувано, зад мене се стрчаа неколкумина „Алфи“ и ме запреа на...