Categories

Асоцијацијата „Комитет за заштита на правата“ во сабота, на 16 септември, организира конференција на тема „Враќање на одземената правда“, чија цел се реформи на правосудството со кои ќе се...

Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ од Куманово одржа дводневна обука на лицата со попреченост и на нивните семејства за перципирање на информациите од медиумите, односно,...

ЕДНАКВОСТ И мажите можат!

„И мажите можат“ е национална кампања за промоција на вклучувањето на мажите и момчињата во напорите постигнување родова еднаквост. На јавниот настан на 16-ти септември (сабота) во „Јавна соба“...

„Убаво е да се знаат јазици, сите да ја покажат својата култура и да живееме во слога и братство!“, одговори една граѓанка на прашањето на денешната анкета на ЦИВИЛ...

Утре (13 септември) во киното „Фросина“ во Младинскиот културен центар во  Скопје, од 18.00 до 21.30, во организација на Фондацијата „Хајнрих Бел“, Канцеларија Сараево, ќе се одржи конференцијата на тема: „Наративите...

Во организација на „Евротинк“ – Центар за европски стратегии утре, со почеток во 14 часот, во ГЕМ клубот во Скопје, ќе бидат презентирани анализите на Виолета Маринас Сера –...

Меѓународната младинска конференција „Европски вредности за иднината на земјите од Југоисточна Европа” („European Values for the Future of the SEE Region“) ќе се одржи  од 15 до 19 септември...

Денешната јавната седница во Врховниот суд за случајот „Монструм“ за петкратното убиство кај Смилковското Езеро повторно е одложена, овој пат за 3 октомври, затоа што полицијата не успеала да довде...

„Јас, на 60 години, немам никакви услови да учам албански јазик“, изјави еден граѓанин на Скопје, одговарајќи потврдно на прашањето на екипата на ЦИВИЛ Медиа: „Дали употребата на албанскиот...