Categories

Од извештаите на мониторинг тимот на ЦИВИЛ во врска со нерегуларностите во изборниот процес, очигледно е дека активни во поттикнувањето на изборни нерегуларности се партиските претставници и нивните активисти.

Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, вчера пријавил во полиција дека вработен во администрацијата ги променил бравите на просториите на архивата и на Комисијата за јавни набавки. Ова се...

Државната изборна комисија го одби првиот приговор на ВМРО-ДПМНЕ за две избирачки места во Прилеп, 1356 и 1411. ВМРО-ДПМНЕ достави приговор до ДИК, затоа што на записникот што бил...

Само што започна седницата на ДИК за разгледување на приговорите од подносителите на кандидатските листи, беше дадена пауза. Причина за тоа е што ВМРО-ДПМНЕ повлече три приговори од Државната...