Categories

Улични протести еруптираа во главниот град, САД и Европските официјални лица го осудуваат помилувањето. Одлуката  на македонскиот претседател за помилување на политичари обвинети за измама и корупција, предизвика масовни...

По повод одлуката да се распишат предвремени парламентарни избори, ЦИВИЛ – Центар за слобода соопштува дека ни оддалеку не се создадени услови за одржување слободни, кредибилни и фер избори...

Бројни специјални полициски сили во полна опрема и колона од десетици тешки оклопни возила веќе забележана во строгиот Центар на Скопје. Додека новинарите на ЦИВИЛ ја снимаа колоната што...

Помошник секретар и портпарол на Бирото за односи со јавност на на американсккиот Стејт Департмент, Џон Кирби, денес изјави дека САД се длабоко загрижени од изјавата на македонскиот претседател...

Политички тензии и протести на улиците на Скопје следеа по обраќањето на претседателот Ѓорге Иванов попладнево. Иванов изјави дека потпишал општ акт за прекинување на сите кривични постапки против...

ЦИВИЛ – Центар за слобода ги посети општините Старо Нагоричане, Ранковце и Крива Паланка во рамки на активностите за селекција, ангажирање и едукација на долгорочни, краткорочни и граѓански набљудувачи...

Катастрофалната состојба на Избирачкиот список која ја утврдивме во изминатите години, сепак, покажува поинаква состојба. Поточно, Избирачкиот список е во уште полоша состојба од сите проценки и анализи на...