Categories

На 24 септември (недела) во 12 часот, согласно членот 8-в од Изборниот законик, учесниците во изборниот процес ќе го потпишат Кодексот за фер и демократски избори, за претстојните Локални избори...

„Ги повикуваме сите членови на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ, симпатизери и сите заинтересирани млади луѓе, активно да се вклучат во нашата внатрепартиска иницијатива за реформи и демократизација...

Најавата дека Наставничкиот пленум ќе поднесе иницијатива за оценување на уставноста на членовите 13 и 14 од Статутот на Синдикатот за образование наука и култура (СОНК), го вознемири раководството...

Државниот инспектор за локална самоуправа Рахим Муслиу на денешната прес-конференција изјави дека Државниот инспекторат донел одлука да ги запре донесените одлуки за распишување на референдуми во општините доодлуката на...

СВР Битола, постапувајќи по наредба на Основното јавно обвинителство за предметот „Транспортер 2“, што се однесува на распишан тендер за избор на најповолен понудувач за превоз на ученици, поднесе...