Categories

Вчера лидерот на здружението „Ќосето“, Горан Ангелоф, на својот Фејсбук профил напишал: „Нема гласови од патриотите додека не се даде аболиција за 27!“. За разлика од вчерашната порака во...

ЦИВИЛ – Центар за слобода организира конференција под наслов „Слободни избори за слободно општество“, на која се поканети експерти, аналитичари и претставници на граѓанското општество, да ги презентираат своите наоди...

Огромен постер на Никола Тодоров од последните парламентарни избори, кои се одржаа на 11 декември 2016 година, сѐ уште стои на една зграда која е во близина на плоштадот...

По повод Mеѓународниот ден на мирот, 21 Септември, Коалицијата за основање Регионална комисија за утврдување на фактите за воените злосторства и други тешки повреди на човековите права извршени во...

Како дел од пред време започнатата предизборна кампања за локалните избори, осамна билборд во близина на Соборниот храм, на кој граѓан(к)ите се информираат дека некој (власта?) тајно преговара за...

КРВАВИОТ ЧЕТВРТОК Уапсен е Игор Југ

Утрово во Куманово уапсен е Игор Југ, едно од лицата кои влегоа во Собранието за време на „Крвавиот четврток“. На Југ му беше одреден притвор и се бараше со...

Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата на денешната сеница го утврди Предлогот на партијата Движење Беса, Ермира Асани Салија да биде нов член на Државната изборна комисија.

По изјавата пред иселениците во која кусо посочи дека и истурањето боја врз главата на новинар е слобода, премиерот Заев испрати и реакција од Њујорк, во која е дециден...

Државната изборна комисија денеска одлучуваше за редоследот на партиите на гласачките ливчиња, односно, под кои редни броеви – 19 партии и коалиции, 63 независни кандидати за градоначалници и за...

Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари, на вчерашната седница на Собранието на Република Македонија...