Categories

Македонското Собрание денеска едногласно, со 82 гласови „за“, го донесе Законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизација на претпријатијата со доминантна сопственост на државата (Законот за стечајни...

Советот на Мрежата за борба со тежок криминал СЕЛЕК во Букурешт, Романија, во која членуваат 12 земји во регионот, денеска, со 11 гласа, едногласно го разрешил од функцијата генерален...

Во рамките на учеството на македонската делегација на 72-то Генерално собрание на Обединетите нации, премиерот Зоран Заев, министерот за дијаспора Едмонд Адеми и министерот за надворешни работи Никола Димитров,...

Државната изборна комисија денеска, со почеток во 12 часот, со жрепка ќе го утврдува редоследот во Единствената листа на кандидати, односно редоследот на гласачките ливчиња.

„Продолжената политичка неизвесност го зеде својот ‘данок’ врз економскиот раст, преку страдање на инвестициите поради слабите одлуки. Формирањето на новата Влада означи важна пресвртница. Политиките сега треба да се...

„Отсекогаш сум сметал дека не треба да се измислуваат проблеми таму каде што нема, таков проблем во Бугарија нема. Тука сум во улога на министер за одбрана. Ако сакате...

„Ова не е единствен пример со кој се правел удар токму врз грбот на најранливите категории во изминатите 11 години. Практиките се менуваат и институциите работат само во интерес...