Categories

„Владата на Никола Груевски во домашните медиуми платила 12,5 милиони евра за привлекување на странски инвестиции“, изјави Миле Бошњаковски, портпаролот на владата. Владата на Зоран Заев до сега излезе...

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Бујар Османи на средбата со новиот постојан претставник на УСАИД во земјава, Дејвид Атебери истакна дека поддршката на УСАИД има високо влијание за развојот...

Со поддршка од поранешните пратеници на ВМРО-ДПМНЕ, меѓу кои и Ратка Димитрова, Михаил Пановски, Ѓулистана Марковска и низа други, Реформаторите во ВМРО-ДПМНЕ ја потпишаа Декларацијата за демократизација и модернизација...

Општина Прилеп за месец август, добила 530.000 денари помалку, односно 7.72 отсто помала дотација од ДДВ. „На ваков ли начин СДСМ планира да ја покрие буџетската дупка, којашто забрзано...

Специјалното јавното обвинителство (СЈО) чии обвинители досега преслушале 70 проценти од незаконски прислушуваните разговори, денеска до Собранието и до Советот на јавни обвинители на Република Македонија, го поднесе четвртиот...

Eвропската унија го објави вториот извештај на експертската група на Рајнхард Прибе, која што во јули беше во посета на Македонија, во однос на владеењето на правото. Според извештајот,...

„Најголемата демократија беше додека ВМРО беше на власт, бидејќи бевме многу слободни, креативни..“ изјави за ЦИВИЛ Медиа, еден од анкетираните скопјани, случаен минувач, на прашањето – Дали постои демократија...