Categories

Откако германскиот парламент ја изгласа одлуката за легализирање на истополови бракови со 393 гласа „за“ и 226 гласа „против“, иако беше против истополови бракови, и Меркел ја поздрави одлуката! 

Арбитражниот суд во Хаг пресуди во корист на Словенија во пограничниот спор со Хрватска и одлучи земјата да добие контакт на своите територијални води со меѓународното море. 

Премиерот на Унгарија, Виктор Орбан, на собирот на неговата партија Фидес во Будимпешта, му порача на Брисел дека на ниту една нација не може да ѝ се нареди со кого...

„Фејсбук“, „Јутјуб“, „Твитер“ и корпорацијата „Мајкрософт“ информираа дека формираат онлајн групација „Глобален интернет форум“ за борба против екстремизмот и тероризмот. 

Американскиот Врховен суд делумно ја врати наредбата на претседателот Доналд Трамп, со која се воведува забрана за влез на лица од шест претежно муслимански држави во САД.

Инволвирањето на Балканот на Николај Патрушев, поранешен разузнавач и човек од доверба на Владимир Путин, посочува кон засилување на позицијата на Русија и на нејзиниот пристап во регионот, се...

Еден ден по одбележувањето на Светскиот ден на бегалците – 20 Јуни, во Унгарија започна судењето на единаесет лица, обвинети за смртта на 71 мигрант, кои се задушија во...