Categories

Британскиот Тајмс, вчера објави целосен транскрипт од интервјуто на Доналд Трамп со новинарот Мајкл Гов и со Кај Дикман, поранешен главен уредник на германскиот весник „Билд“. Изјавите на Трамп предизвикаа...

Глобалната Граѓанска повелба (#CivicCharter) се промовираше на меѓународната конференција „Глобални перспективи“ (#GlobalPerspectives) која се одржува во Берлин 26-28 октомври, на која учествува и ЦИВИЛ.

Конференцијата „Глобални перспективи“ на која учествуваат главни извршни директори на клучните германски и водечките меѓународни организации на граѓанското општество, со претставници од политичката елита, корпоративниот сектор и академијата само...

„Естетската трансформација на главниот град на Македонија требаше да поттикне посилен национален идентитет. Но, наместо тоа, потикна национално движење на протест“, пишува авторката Валери Хопкинс (Valerie Hopkins) во текстот „Let Тhem Еat...

Вчера на Светскиот ден на бегалците – 20 Јуни, беа прогласени добитниците на „Наградата за професионално известување за состојбата на бегалците при мешаните миграциски движења за 2015 година во...

За разлика од тензичното лето и есен 2015 на граничните премини и во транзитните кампови, годинешниот Меѓународен ден на бегалците, 20-ти Јуни, Македонија го одбележува во многу порелаксирана атмосфера...

Граѓани на Република Македонија што живеат во странство, поднесоа Петиција за слобода, демократија и владеење на правото до својата земја со низа барања кои се совпаѓаат со барањата истакнати од граѓанското...

Граѓанската асоцијација „МОСТ“ на денешната прес-конференција соопшти дека Владата и надлежните институции не успеале да обезбедат услови за одржување на фер и кредибилни избори на 5 јуни.

Ни дождот не ги сопре илјадниците незадоволници попладнево и вечерва, да го искажат својот протест на скопските улици, на релација Специјално јавно обвинителство – Собрание – Министерство за надворешни...

Во текот на оваа недела, ЦИВИЛ – Центарот за слобода ќе спроведе онлајн анкета под наслов „Протести во Македонија – решение или продлабочување на кризата“, во рамки на проектот...