Categories

Предизборната кампања завршува и сега можеме да се осврнеме на она што се одвиваше во последните месец дена. Мислам дека се остварија предвидувањата дека оваа предизборна кампања ќе биде...

пишува: Сашо Орданоски Растрчаноста на Груевски последнава недела по медиуми на албански јазик, за да им каже на нашите сограѓани Албанци колку ги почитува и колку се грижел за нив,...

Една од најекспонираните теми последниве денови во Македонија е Предлог-законот за употреба на јазиците. Јас на социјалните мрежи давав јавна поддршка за овој Предлог-закон и потребата од негово донесување...

пишува: Сашо Орданоски Еден пријател, Албанец, гласач на ДУИ, ми вели дека, по парламентарните избори минатиот декември, ДУИ „е партија која е тргната на долг пат со автомобил што...

Пишува: Сашо Орданоски Предизборната стратегија на партијата на Груевски да заигра на картата на опасноста од бегалци и мигранти во Македонија не е сосема неразумна: ВМРО-ДПМНЕ собрано околу очајникот...

Петте пратеници од Беса ќе гласаат за разрешување на Републичкиот јавен обвинител, Мирко Зврлевски. Тие на прес-конференција во Собранието денеска, ги образложнија причините зошто се одлучија својот глас да...

Мега интервју за ЦИВИЛ Медиа, со професорката д-р Мирјана Најчевска, за причините и решенијата за продлабочената политичка и институционална криза во Македонија. Според професорката Најчевска, заокружување на конститутивната собраниска...