Categories

„Како претседател на партијата, ја имам највисоката одговорност за изборните резултати“, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, на вчерашната прес-конференција по првичните неофицијални резултати од изборниот ден, но не...

Предизборната кампања завршува и сега можеме да се осврнеме на она што се одвиваше во последните месец дена. Мислам дека се остварија предвидувањата дека оваа предизборна кампања ќе биде...

Вклучувањето на бизнисмени во партискиот и во политичкиот живот има повеќе аспекти, пишува Влатко Стојановски за „Вистиномер“. Од една страна, ако станува збор за успешни бизнисмени, нивната кандидатурата е и...

„Владата на Никола Груевски во домашните медиуми платила 12,5 милиони евра за привлекување на странски инвестиции“, изјави Миле Бошњаковски, портпаролот на владата. Владата на Зоран Заев до сега излезе...

Дури 80% од новинарите во Источна Македонија добиваат плата која е пониска од просечната плата во Македонија, а речиси 75% од анкетираните новинари би го замениле новинарсвото со друга...

Политичкиот аналитичар и експерт на ЦИВИЛ – Центар за слобода, д-р Сашо Орданоски во интервју за ЦИВИЛ Медиа, оценува дека ВМРО-ДПМНЕ и лидерот Никола Груевски целата постизборна рашомонијада одбиваат...

Продолжи политичката авантура на претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов и на ВМРО-ДПМНЕ! Иванов реши да не му го додели мандатот за нова влада, на опозициониот лидер Зоран Заев....

ЦИВИЛ – Центар за слобода излезе со компаративна анализа на финалниот извештај на ОДИХР за изборниот мониторинг во однос на нивните наоди и препораки во извештајот „Избори 2016“ за предвремените...

„Поттикнати од охрабрувачките сигнали на администрацијата на Трамп, популистичките лидери низ Централна и Источна Европа преземаат остри мерки против невладините организации, кои некогаш беа заштитени од Вашингтон, а промовираа...