Categories

„Известување на медиумите во изборна кампања, искуства и предизвици“ е темата на дебатата во организација на ЗНМ во Клубот на новинарите, денеска. На дебатата свои излагања имаа директорот на...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) покрена три прекршочни постапки против телевизиите „Алфа“, „Компани 21-М“ и „Стар“. Според АВМУ, трите телевизии, како што стои во Извештајот од...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги со допис ги извести радиодифузерите дека ќе продолжи со мониторингот на изборното медиумско претставување, во согласност со одредбите од Изборниот законик што се...

Агенцијата на аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) денеска ја промовираше новата, редизајнирана веб-страница, преку која лицата со сетилна попреченост ќе имаат можност да се информираат за новостите.

Зоран Трајчевски, директор на Агенцијата за аудио и аудио-визуелни медиумски услуги (АВМУ) на вчерашната конференција „Слободни избори за слободно општество“, зборуваше за состојбата во медиумите – на предвремените парламентарни...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го објави својот втор десетдневен извештај од мониторингот на електронските медиуми во периодот 17-26 август. Во клучните наоди, АВМУ бележи дека, општо...

„До сите радиодифузери веќе е испратен допис во кој прецизно се информираат за обврските од Изборниот законик до коишто треба да се придржуваат до започнувањето на изборната кампања, а...

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осуди вчерашниот инцидент во кој градоначалникот и еден советник во Општината Ново Село навредувале екипа на ТВ Вис кои известувале...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и Агенцијата за елктронски комуникации (АЕК), како дел од проектот „Мониторинг на ефикасноста, ефективноста, транспарентноста и одговорноста на регулаторните тела за медиумите...