Categories

ЦИВИЛ – Центар за слобода најостро го осудува говорот на омраза и незамисливо ниското ниво и вулгарен настап на кандидатот за градоначалник на општина Карпош, Стевчо Јакимовски, кој во...

Предизборната кампања завршува и сега можеме да се осврнеме на она што се одвиваше во последните месец дена. Мислам дека се остварија предвидувањата дека оваа предизборна кампања ќе биде...

„Известување на медиумите во изборна кампања, искуства и предизвици“ е темата на дебатата во организација на ЗНМ во Клубот на новинарите, денеска. На дебатата свои излагања имаа директорот на...

Квази-медиумите блиски до структури кои се осомничени за тежок криминал, корупција, насилство и изборни кражби, продолжуваат со своите клевети и лаги против ЦИВИЛ – Центар за слобода. Иако на...

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска донесе решение за разрешување на директорите во НУ Театар за деца и младинци – Скопје, Братислав Димитров, и на  НУ Театар „Комедија“ –...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и Агенцијата за елктронски комуникации (АЕК), како дел од проектот „Мониторинг на ефикасноста, ефективноста, транспарентноста и одговорноста на регулаторните тела за медиумите...

Комисијата за заштита од дискриминација на Република Македонија речиси пет месеци откако Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, достави претставка за начинот на кој известува телевизија „Сител“, не...

Вонредниот надзор  спроведен од Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, на програмата на Телевизија Нова, емитувана на 27 април за време на упадот на дел од демонстрантите од...

ЦИВИЛ – Центар за слобода излезе со соопштение во кое најостро го осудува говорот на омраза и политичкото насилство на протестите на „За заедничка Македонија“.