Categories

Државната изборна комисија го одби првиот приговор на ВМРО-ДПМНЕ за две избирачки места во Прилеп, 1356 и 1411. ВМРО-ДПМНЕ достави приговор до ДИК, затоа што на записникот што бил...

Со министерот во заминување Арбен Таравари разговаравме за состојбите во здравството, неговата одлука за повлекување од министерската позиција, кандидатурата за градоначалник и за внатрепартиските случувања. 

Помина многу време откако сè започна. Преку брда и планини, реки и мориња, беше тешко но, успеавме да им го овозможиме најдемократското право на граѓаните. Право на непосредно одлучување,...

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осуди вчерашниот инцидент во кој градоначалникот и еден советник во Општината Ново Село навредувале екипа на ТВ Вис кои известувале...

Педесет и еден процент од испитаниците се „до некаде“ или „многу“ незадоволни од работата на својот градоначалник, а 47% од испитаниците го делат овој став во однос на работата...