Categories

Предизборната кампања завршува и сега можеме да се осврнеме на она што се одвиваше во последните месец дена. Мислам дека се остварија предвидувањата дека оваа предизборна кампања ќе биде...

Демократскиот дух на кампањата за локални избори почна да се бранува.  Активистот на СДСМ од Крива Паланка, Орце Спасовски, како што објави iportal.mk, го нападнале локални активисти од ВМРО-ДПМНЕ,...

Локалните избори распишани за 15 октомври ќе бидат сложени. Тие се тест за политичките партии и за државната администрација, за тоа колку се подготвени да имплементираат фер и демократски...

Со поддршка од поранешните пратеници на ВМРО-ДПМНЕ, меѓу кои и Ратка Димитрова, Михаил Пановски, Ѓулистана Марковска и низа други, Реформаторите во ВМРО-ДПМНЕ ја потпишаа Декларацијата за демократизација и модернизација...

„Најголемата демократија беше додека ВМРО беше на власт, бидејќи бевме многу слободни, креативни..“ изјави за ЦИВИЛ Медиа, еден од анкетираните скопјани, случаен минувач, на прашањето – Дали постои демократија...

На адреса на ЦИВИЛ Медиа тукушто пристигна опсежен документ од Внатрешната иницијатива за реформи во ВМРО-ДПМНЕ. Во документот, детално се претставени проблемите и конкретните решенија, според кои, ВМРО-ДПМНЕ треба...

Правниот експерт, Александар Новакоски, член на експертскиот тим на ЦИВИЛ, во видео интервју за ЦИВИЛ Медиа ги презентира своите ставови и забелешки за новиот Деловник што го усвои ДИК....

Последниот обид на ВМРО-ДПМНЕ за узурпирање на собраниската говорница, со формирање на 10 пратенички групи, е уште еден обид за манипулација со јавноста и блокирање на работата на законодавниот...