Categories

Државната изборна комисија го одби првиот приговор на ВМРО-ДПМНЕ за две избирачки места во Прилеп, 1356 и 1411. ВМРО-ДПМНЕ достави приговор до ДИК, затоа што на записникот што бил...

Само што започна седницата на ДИК за разгледување на приговорите од подносителите на кандидатските листи, беше дадена пауза. Причина за тоа е што ВМРО-ДПМНЕ повлече три приговори од Државната...

Втор пост-изборен извештај на ЦИВИЛ ЦИВИЛ – Центар за слобода состави извештај за нерегуларностите од изборниот мониторинг и го достави до Државната изборна комисија на 17 октомври, во 17:10...

Државна изборна комисија денеска со почеток во 18 часот ќе ја одржи 158-та седница на која ќе се разгледува извештајот за поднесените приговори на постапката за гласање, сумирање и...

Државната изборна комисија ги објави официјално мандатите на советници во Советите на општините. Според освоените гласови, во Град Скопје, СДСМ има 21 советници, ВМРО ДПМНЕ има 17 советници, ДУИ 3,...

Државната изборна комисија до истекување на предвидениот рок примила 74 приговори. До последното ажурирање на листа на приговори, во обработка се уште два приговори од Коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ за ...