Categories

(Од дневникот на ЦИВИЛ-ите: 11 октомври 2017 година) Се сеќавате колку е голем процентот на невработеност во Македонија? А некаде во меморијата фигурираат бројките – колку вработувања имаше од...

ЦИВИЛ – Центар за слобода остро реагира и го осудува ставот на Јохан Тарчуловски, објавен во видео снимката на 11 октомври, каде во својство на кандидат за градоначалник на...

Политичките табори на позиционата коалиција предводена од СДСМ и опозиционата од ВМРО-ДПМНЕ, ја крстарат Македонија петнаесет деноноќија. Сите се во избори. Се ветува сѐи сешто, од „нова ера“, па...

ГРАЃАНСКИ ОБЈЕКТИВ Кампања со општински средства

Во приградската населба „Караорман“ во Штип, предизборно забрзано работат машините за да се асфалтираат и закрпат улиците. Уште само една недела остана од изборната кампања, а актуелниот и повторно...