Categories

Реформаторите на ВМРО-ДПМНЕ повикуваат на партиско единство со цел да се врати победничкиот дух на партијата на локалните избори, закажани за 15 октомври. Но, во исто време, се категорични...

Во денови кога екстремизмот, расизмот и национализмот добиваат жестоки осуди во целиот свет, опозициската ВМРО-ДПМНЕ сè повеќе ги изразува своите ксенофобични ставови, со цел да предизвика паника и страв...

Народниот правобраниетел Иџет Мемети, на средбата со претставници на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, истакна дека поради недостиг на кадар е доведено во прашање мониторирањето на изборниот процес на...

По вчерашното  распишување на локалните избори, Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе се разгледа и усвои Предлог – роковникот за извршување на изборните дејствија за спроведување...

Во пресред на локалните избори, предвидени да се одржат во октомври, Државната изборна комисија на денешната 123 седница ќе го разгледа, а се очекува и да го усвои, упатството...

Во време кога веќе требаше, регуларно, да бидат завршени локалните избори, денеска, завршува мандатот на градоначалниците и на советниците на општините, а допрва, треба да се одредува датумот. Локалните избори се...