Categories

„Од разбирање до одбрана“ е проект кој ќе придонесе кон разбирањето и заштита на слободата на изразување, и слободата на медиумите во Република Македонија, а кој ЦИВИЛ – Центар...

„Известување на медиумите во изборна кампања, искуства и предизвици“ е темата на дебатата во организација на ЗНМ во Клубот на новинарите, денеска. На дебатата свои излагања имаа директорот на...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) покрена три прекршочни постапки против телевизиите „Алфа“, „Компани 21-М“ и „Стар“. Според АВМУ, трите телевизии, како што стои во Извештајот од...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги со допис ги извести радиодифузерите дека ќе продолжи со мониторингот на изборното медиумско претставување, во согласност со одредбите од Изборниот законик што се...

Зоран Трајчевски, директор на Агенцијата за аудио и аудио-визуелни медиумски услуги (АВМУ) на вчерашната конференција „Слободни избори за слободно општество“, зборуваше за состојбата во медиумите – на предвремените парламентарни...

Владата вчера ја усвои изјавата за изразување силна политичка волја и поддршка на нејзините институции за континуирана примена на етичкиот кодекс за медиумско известување, како и за силно охрабрување...

ЦИВИЛ – Центар за слобода спроведува долгорочно набљудување на политичките процеси и состојбата на човековите права и слободи и во постизборниот период, а мониторингот е особено засилен по распишувањето...