Categories

Граѓанките и граѓаните, како и кандидатите за градоначалници и носителите на советничките листи на локалните избори, имаат право да поднесуваат приговори до Општинските изборни комисии во општините каде што...

Мирен почеток на изборниот ден, но со регистрирани повеќе помали нерегуларности, тоа е заклучокот од првата прес конференција на ЦИВИЛ – Центар за слобода, што се одржа во 8:30...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) покрена три прекршочни постапки против телевизиите „Алфа“, „Компани 21-М“ и „Стар“. Според АВМУ, трите телевизии, како што стои во Извештајот од...

Изјава на Џабир Дерала, претседател на ЦИВИЛ, на конференцијата „Слободни избори за слободно општество“ која се одржа на првиот ден од предизборната кампања. На конференцијата, врвни интелектуалци и експерти...