Categories

Полициски џипови, хермелини, Алфи се упатија кон Шуто Оризари синоќа, откако добија повик дека активисти и поддржувачи на Курто Дудуш и Елвис Бајрам повторно имале меѓусебни недоразбирања.

Извештај од долгорочното набљудување на ЦИВИЛ Скопје, 10 октомври 2017 г. Основни податоци за изборниот мониторинг на ЦИВИЛ ЦИВИЛ-Центар за слобода спроведува континуиран мониторинг на општествено-политичките состојби во изборен...

пишува: Сашо Орданоски Денеска би сакал да ја искористам мојава дневна колумна за прашање кое има лична природа, но за кое, се надевам, има и одредени општествени димензии поголеми од...

ЦИВИЛ – Центар за слобода најостро го осудува секој вид насилство. Без оглед на тоа дали истрагата ќе утврди политичка или криминална заднина на двата напади врз кандидатите за градоначалници...

За МВР врвен приоритет е изборите да бидат фер и демократски. Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски тврди дека полицијата е подготвена да овозможи избори без инциденти. Повеќе од...