Categories

Завчера во Република Македонија се спроведоа шестите локални избори, а нејзините граѓани по шестти пат гласаа за оние коишто ќе бидат нивни претставници за следните четири години.

Победник во првиот изборен круг за градоначалник на Град Скопје е кандидатот на СДСМ, Петре Шилегов, покажуваат најновите првични официјални, но нецелосни, резултати објавени на веб страницата на Државната...

ЦИВИЛ – Центар за слобода најостро го осудува говорот на омраза и незамисливо ниското ниво и вулгарен настап на кандидатот за градоначалник на општина Карпош, Стевчо Јакимовски, кој во...

Предизборната кампања завршува и сега можеме да се осврнеме на она што се одвиваше во последните месец дена. Мислам дека се остварија предвидувањата дека оваа предизборна кампања ќе биде...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) покрена три прекршочни постапки против телевизиите „Алфа“, „Компани 21-М“ и „Стар“. Според АВМУ, трите телевизии, како што стои во Извештајот од...