Categories

Сашо Орданоски, политички аналитичар и член на Експертскиот борд на ЦИВИЛ, на панел дискусијата во недела, по затворањето на гласачките места, даде свое видување за денот на гласање и што...

Граѓанките и граѓаните, како и кандидатите за градоначалници и носителите на советничките листи на локалните избори, имаат право да поднесуваат приговори до Општинските изборни комисии во општините каде што...

На листата на приговори за локалните избори 2017 има вкупно 59 поднесени приговори од кандидати за градоначалници, носители на советнички листи и граѓанки и граѓани, според информациите од Државната...

ЦИВИЛ – Центар за слобода ја алармира јавноста по пријавите од набљудувачите за славеничко пукање по првиот круг на локалните избори, одржани на 15 октомври. Вакви инциденти има по...

Сандра Гавриловска, правна експертка и член на Експертскиот борд на ЦИВИЛ, на вчерашната панел-дискусија заклучи дека конечно можеме да кажаме дека имавме слободни избори.

Првиот круг на локалните избори говори дека во Македонија може да има слободни избори, но помина и со многу недостатоци. Ова беше заклучокот на прес-конференцијата на ЦИВИЛ на којасе...

ЦИВИЛ соопшти нови случаи на изборни нерегуларности на прес конференцијата во 15:30 часот. Сепак, претседателот на ЦИВИЛ го сподели впечатокот дека овој изборен процес тече мирно и во знакот...