Categories

Професорката Мирјана Најчевска, на денешната конференција „Слободни избори за слободно општество“, зборуваше за можните изборни нерегуларности на претстојните локални избори.

Враќање на слободата! е мултимедијален настан на ЦИВИЛ – Центар за слобода кој вклучува флеш-моб (уличен перформанс), панел дискусија, уметничка работилница на отворено, изложба, диџеј сетови и информативни штандови...

Хуманитарната невладина организација „Легис“, која обезбедува неопходна хуманитарна помош за бегалците и барателите на азил, со изложба на фотографии „Borderland“ (Земја на граници), ќе се претстави на Филмскиот фестивал...

Таус Мeлек Квартетот (Tawusê Melek Quartet) е релативно нов бенд од млади музичари, ентузијасти што се обидуваат преку ориентални форми, западно-афричка музика и хардкор панк музика да донесат свежина...

Да прекине „побизнисувањето“ на извршната функција, печалењето на извршителите на сметка на граѓаните, од кои, и за мали побарувања, се наплаќаат високи трошоци при реализација на извршните решенија. Оваа...

ЦИВИЛ – Центар за слобода има чест да го објави почетокот на проектот „Слободни медиуми за слободно општество“, финансиран од Министерството за надворешни работи на Сојузна Република Германија. Со...

По повод вчерашниот извештај на Народниот правобранител, за условите во кои престојуваат осудените лица, ЦИВИЛ Медиа разговараше со Уранија Пировска, извршна директорка на Хелсиншкиот комитет.