Categories

Првиот круг на локалните избори говори дека во Македонија може да има слободни избори, но помина и со многу недостатоци. Ова беше заклучокот на прес-конференцијата на ЦИВИЛ на којасе...

ЦИВИЛ одржа прес конференција на која ги презентираше своите наоди и анализи од изборниот мониторинг во пресрет на локалните избори во Република Македонија. Џабир Дерала ги презентираше сознанијата на...

Изјава на Џабир Дерала, претседател на ЦИВИЛ, на конференцијата „Слободни избори за слободно општество“ која се одржа на првиот ден од предизборната кампања. На конференцијата, врвни интелектуалци и експерти...

Здружението за хуманитарни активности „Синергија“, како предводник на коалицијата од 93 невладини организации „Излези да гласаш“, на 23 септември објави јавен повик за волонтери и набљудувачи за Локалните избори...

Демантите на Владата дека нема да има населување на мигранти, ниту пак ќе се градат станови за нив, не ги предомислија советите на неколку општини да донесат одлука да...

Граѓанската асоцијација МОСТ во рамките на проектот “Патоказ кон демократски реформи”, организира   конференција “Одвојување на државата од политичките партии” утре, 6 септември, со почеток во 11:00 часот, во хотел Александар Палас.