Categories

Со Резолуција на Генералното собрание на Обединетите Нации, од 2000-тата година, 12 август се одбележува Меѓународниот ден на младите. Целта е вклучување на младите во општетвото како клучен фактор...

Младински сојуз – Крушево како дел од иницијативата што се занимава со причините за иселувањето на младите „My Great Macedonia”, ја организира втората, јавна онлајн дискусија „Застапеноста на прашањето...

Европскиот парламент утре ќе ги разгледува извештаите за напредокот на Македонија на патот кон Европската унија. Покрај извештајот за Македонија, ќе се разгледуваат и извештаите за Србија и за...

Дискурзивно – едукативната програма со наслов „Совршениот уметник“, се отвора на 13 мај (сабота) во „Кино Култура“ во Скопје, со почеток во 13:30 часот. Настанот ќе започне со дискусијата...

Новинарите главно имаат елементарни познавања за заштитата на личните податоци во сториите што ги објавуваат, врз основа на нивната практика. Многу ретко консултираат законска регулатива што, колку, и во...

Балканската истражувачка репортерска мрежа (БИРН), во четврток на 9 март, во 12 часот во хотелот „Холидеј Ин“ ќе организира тематска дебата за странските инвестиции во Македонија.

Во рамки на редовната програма на Дебатното кино „Контра кадар“, во Социјалниот центар „Дуња“, вечерва ќе  биде прикажан филмот „The Saint of Fort Washington“ од 1993 година, а по...

Целосната дискусија од дебатата „Жените во политиката“, која како дел од Караванот на слободата ја организираше ЦИВИЛ – Центар за слобода со поддршка од УСАИД, е објавена наЈутуб каналот на...

Градоначалниците во Македонија дејствуваат во рамките на своите надлежности, но сé зависи од личноста на градоначалникот, неговото искуство и подготвеност да работи во интерес на граѓаните. Немаат доволно слобода да...