Categories

Само што започна седницата на ДИК за разгледување на приговорите од подносителите на кандидатските листи, беше дадена пауза. Причина за тоа е што ВМРО-ДПМНЕ повлече три приговори од Државната...

пишува: Сашо Орданоски Денеска би сакал да ја искористам мојава дневна колумна за прашање кое има лична природа, но за кое, се надевам, има и одредени општествени димензии поголеми од...

Државната изборна комисија денеска објави Упатство за гласање, наменето за едукација на граѓанките и граѓаните со право на глас. Упатството е на седум јазици и може да се отвори...

Здружението на граѓани „Нексус – Граѓански концепт“, како дел од проектот „Платформа за стимулирање активна граѓанска партиципација: Информирај се, биди активен, гласај!“ подржан од ЦИВИКА Мобилитас, пласираше веб-апликација jasglasam.mk, на која...

Пишува: Сашо Орданоски Предизборната стратегија на партијата на Груевски да заигра на картата на опасноста од бегалци и мигранти во Македонија не е сосема неразумна: ВМРО-ДПМНЕ собрано околу очајникот...