Categories

Барањето за дебата во Европскиот парламент, закажана за денеска, за инцидентите што се случија на референдумот за независност во Каталонија, е на предлог на Левите партии и Групата на...

Eвропската унија го објави вториот извештај на експертската група на Рајнхард Прибе, која што во јули беше во посета на Македонија, во однос на владеењето на правото. Според извештајот,...

Во годишното обраќање пред парламентот на ЕУ во Стразбур, претседателот на Европската комисија, Жан Клод Јункер даде ново ветување за нова перспективата на Западниот Балкан, но во 2019 година

Педесетина млади лица облечени во црно, со црни брендирани маици, вчера маршираа низ плоштадот „Македонија“ преку Камениот мост, до плоштадот „Филип Втори“. Помислив дека се „Ќосињата“ и дека го...

Социјалното претприемништво зема голем замав во Европа и светот, како алатка за решавање на најгорливите социјални проблеми – невработеност, сиромаштија, ексклузивноста на општеството… Во Македонија младинската организација „Младински сојуз“...

„Како членови на Европскиот парламент кој ги поддржуваше сите  напори за надминување на актуелната криза и кој работеше напорно за поддршка на европската перспектива на македонскиот народ, гледаме со...