Categories

Шпанија делумно или целосно ќе ѝ ја укине автономијата на Каталонија, доколку регионалните лидери не ја сменат одлуката, за прогласување независност. Властите на Шпанија соопштија дека ќе го применат...

Барањето за дебата во Европскиот парламент, закажана за денеска, за инцидентите што се случија на референдумот за независност во Каталонија, е на предлог на Левите партии и Групата на...

Илјадници Каталонци синоќа излегоа на улиците да го прослават референдумот за независнот што се одржа вчера и покрај обидите на шпанската полиција да го спречи. Додека тие славеа, за...