Categories

„Известување на медиумите во изборна кампања, искуства и предизвици“ е темата на дебатата во организација на ЗНМ во Клубот на новинарите, денеска. На дебатата свои излагања имаа директорот на...

Бедредин Ибрахими од Демократската партија на Албанците, на денешната прес-конференција што ја оддржа во просториите на Државната изборна комисија, ги искара новинарите дека не си ја знаат работата! По...

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување за слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, што претставува повеќе oд 7.800 членови, излезе со соопштение во кое остро ги осуди...

ЦИВИЛ – Центар за слобода најавува дека остануваат уште четири дена за аплицирање на конкурсот за хонорарни позиции во ЦИВИЛ. Сите што сакаат да бидат дел од тимот на ЦИВИЛ и...

Да прекинат притисоците, влијанието на политичките партии и власта врз медиумите. Да се обезбеди целосна независност, политичка и финансиска на јавниот радиодифузер, МРТВ, да се просефионализира регулаторното тело, Агенцијата...

„Графички центар“ е во стечај. Медиумската компанија „Медиа Принт Македонија“ (МПМ) како фирма ќерка на „Графички центар“, со вработените коишто останаа, поточно оние кои не се пријавија во новоформираната...

ЦИВИЛ  – Центар за слобода ги повикува кавадарчанки и кавадарчани да се пријават на работилницата за граѓански новинари што ќе се одржи во Кавадарци, во среда (на 17 мај) на...

„Унапредување на знаењето и подигнување на свеста на новинарите во однос на постоечките домашни законски решенија кои го гарантираат правото на слобода на изразување, како и за зајакнување на...

Тужбите за навреда и клевета и понатаму остануваат средство за замолчување на неистомислениците, при што најчеста мета се новинарите и медиумите! Во период од 2013 до 2016 година, се...