Categories

За МВР врвен приоритет е изборите да бидат фер и демократски. Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски тврди дека полицијата е подготвена да овозможи избори без инциденти. Повеќе од...

Народниот правобраниетел Иџет Мемети, на средбата со претставници на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, истакна дека поради недостиг на кадар е доведено во прашање мониторирањето на изборниот процес на...

Со резултатите на референдумот, се оствари замислата на  Реџеп Тајип Ердоган, претседателот да добие поголеми овластувања со кои речиси апсолутно ќе може да владее со Турција, предизвика големи реакции,...

Вршителката на должност шеф на Мисијата на САД во ОБСЕ, Кејт М. Брнс, денеска на Постојаниот совет на ОБСЕ во Виена, му ја пренесе на македонскиот шеф на дипломатијата Никола...

Продолжуваат посетите на дипломатите на Македонија, со цел да се направат напори за државата да ја надмине длабоката политичка криза. По вчерашната средба на претседателот Ѓорѓе Иванов со специјалниот...

Не стивнуваат реакциите на меѓународната заедница, по вчерашната прес-конференција на Ѓорге Иванов, на која, по два дена исчекување, изјави дека сепак, нема да го додели мандатот за формирање влада...

„Од ВМРО-ДПМНЕ, на прашањето доколку СДСМ формира Влада, дали истата ќе биде прифатлива за партијата, беше одговорено дека секоја партија која носи одлука за формирање коалиција без партијата која...

Меѓународните набљудувачи од ОБСЕ/ОДИХР, и од делегациите на Парламентарното собрание на Советот на Европа, на Парламентарното собрание на ОБСЕ и на Европскиот парламент, денес одржаа прес-конференција за набљудувањето на...

Со 14 експерти, 20 долгорочни и 300 краткорочни набљудувачи, денеска Канцеларијата на ОБСЕ за демократски институции и човекови права (ОДИХР), официјално по втор пат ја започна набљудувачката мисија, откако...