Categories

Македонското патриотско здружение „Тврдокорни“ испрати повик за Сенароден протест, закажан за денеска, 12 октомври, пред вилата на претседателот на Република Македонија.

Како резултат на бројните случаи на труење на уличните кучиња во Велес, за кои имаше информации на социјалните мрежи, преку текстови, фотографии и видео снимки, активистите на велешкото здружение...

На протестот организиран од неформалната граѓанска иницијатива „Во одбрана на Дебар Мало“, жителите на скопската населба, во понеделникот се собраа пред објектот на Министерството за култура, за да бараат...

Педесетина граѓанки и граѓани на Тетово денеска протестираа поради палењето на депонијата во градот, што предизвика уште поголемо загадување на воздухот во градот и околината.

Група револтирани граѓани од Лагадин, но и од останатите населени места од Охрид и крајбрежјето, за утре (петок, 4 август) најавија протест за одбрана на Лагадин и Охридското крајбрежје од понатамошна...

ЦИВИЛ – Центар за слобода го поздравува брзото расчистување на случајот во кој четворица полицајци грубо ги пречекорија своите овластувања во саботата, на 26 јули 2017. Тогаш, група активисти...