Categories

Наставникот по македонски јазик, Владо Димовски, граѓански активист, учесник во Шарената револуција и генерален секретар на невладината организација „Центар за меѓуетничка толеранција“, кој доби отказ од политички причини од...

Европскиот суд за човековите права пресуди во корист на новинарите кои беа исфрлени од Собранието на Република Македонија на 24-ти декември 2012 година (познат како „Црниот понеделник“), кога се...

Очниот хирург Дејан Ставриќ, минатата недела, од скопскиот Апелационен суд е осуден на условна казна од една година затвор, откако претходно Основниот суд 1, по вторпат го осуди со...

Судењето на осумтемина уапсени по протестите на 5 мај 2015 година утрово беше одложено, поради заминување на предметниот судија во пензија.  Како што бевме информирани од обвинетите и нивните...