Categories

На ден пред изборниот молк, ЦИВИЛ – Центар за слобода ги поканува медиумите, претставниците на граѓанските организации и набљудувачките мисии, набљудувачите на ЦИВИЛ и сите заинтересирани граѓанки и граѓани на кафе...

На ден пред изборниот молк, ЦИВИЛ – Центар за слобода ги поканува медиумите, претставниците на граѓанските организации и набљудувачките мисии, набљудувачите на ЦИВИЛ и сите заинтересирани граѓанки и граѓани...

Во организација на „Евротинк“ – Центар за европски стратегии утре, со почеток во 14 часот, во ГЕМ клубот во Скопје, ќе бидат презентирани анализите на Виолета Маринас Сера –...

Дополнувањата на „Предлогот за итни демократски реформи“, како надоградба на „Блупринтот“ од јули 2016, денеска беа промовирани на прес-конференција, како патоказ за приоритетите во реформите во наредните 12 месеци.

Двајца млади туристи од Белгија, на минување низ скопската Стара чаршија, љубопитно застанаа пред штандот на ЦИВИЛ на јавната презентација на проектот „Граѓански објектив“, кој отвора можност за нивно...

ЦИВИЛ – Центар за слобода продолжува со серијата јавни презентации на проектот „Општество без граници“. Во среда (26 април) со почеток во 12 часот, пред граѓанките и граѓаните на Велес,...

Првиот мониторинг извештај за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и Агенцијата за електронски комуникации (АЕК), ќе се презентира утре (четврток, 2-ри март), во Холидеј...

Марион Краске, директорка на германската Фондацијата „Хајнрих Бел“ – Канцеларија во Сараево, на денешната промоција на публикацијата „Shrinking Spaces in the Western Balkans“, во издание на Фондацијата, зборуваше за...

Презентација на публикацијата „Shrinking Spaces in the Western Balkans“ („Стеснување на просторот на Западниот Балкан“) и панел-дискусија на тема „Стеснување на просторот за дејствување на граѓанското општество“, во организација...

ЦИВИЛ – Центар за слобода, денеска одржа  двочасовна мултимедијална презентација на проектот „Граѓански објектив“ и  промоција на публикацијата „Ние сме медиумите!“. Публикацијата содржи од искуства, извештаи и извонредни текстови на...