Categories

Предизборната кампања завршува и сега можеме да се осврнеме на она што се одвиваше во последните месец дена. Мислам дека се остварија предвидувањата дека оваа предизборна кампања ќе биде...

„На 15 октомври гласањето нема да биде само гласање за градоначалници и за советници, ќе биде порака од народот за овие четири ипол месеци владеење и злоупотреби, ќе биде...

„Ги повикуваме сите членови на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ, симпатизери и сите заинтересирани млади луѓе, активно да се вклучат во нашата внатрепартиска иницијатива за реформи и демократизација...

Поранешниот директор на Управата за спречување на перење пари, Ване Цветанов, подоцна обвинет во случајот „Шпион“, а сега претседател на Здружението „Зелена лупа“, на вчерашната конференција „Враќање на одземената...

Адвокатот Константин Кратовалиев, кој на вчерашната конференција „Враќање на одземената правда“ се претстави себеси како адвокат на жртви на системот, а не на обвинети, говори за состојбите во македонското...

Беса Арифи на денешната конференција „Враќање на одземената правда“, истакна дека без да се воспостави правда за политички монтираните случаи, воопшто нема да постои правда во Република Македонија.

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Бујар Османи на средбата со новиот постојан претставник на УСАИД во земјава, Дејвид Атебери истакна дека поддршката на УСАИД има високо влијание за развојот...

Нацрт-стратегијата за реформи на правосудниот сектор со Акциски план од вчера се ставени на увид на јавноста, а Работната група при Министерството за правда, при презентацијата во Охрид, посочи...