Categories

Македонското патриотско здружение „Тврдокорни“ испрати повик за Сенароден протест, закажан за денеска, 12 октомври, пред вилата на претседателот на Република Македонија.

Здружението „Тврдокорни“ преку соопштение побара оставка од претседателот и потпретседателот, бидејќи, како што стои во соопштението, и двајцата отворено искажувале партиска пристрасност и не ги почитувале одлуките на Советот. 

Преговорите на релација СДСМ-ДУИ во стилот „чекор напред-два назад“, ја одбележаа политичката сцена во Македонија, неделава што измина. Конечно и ДУИ одлучи десетте потписи на пратениците во новото Собрание,...

„Црвената линија ја поминавте. Црвено – жолтата, не!“ под овој слоган е закажан денешниот протест пред Владата, најавен како граѓански собир и кревање на гласот за заедничка Македонија.

Иако ДУИ објави дека ги прифаќа предлозите на СДСМ за употребата на албанскиот јазик и најави започнување на преговори за усогласување на програмите, и понатаму продолжува неизвесноста околу составувањето...

Неколку стотини граѓани денеска се собраа пред Соборниот храм „Св. Климент Охридски“, протестирајќи против, како што велат, сите политички субјекти во земјата кои сакаат да ја разнебитат нејзината сувереност.