Categories

Експертот за одбрана, Максим Димитриевски, пратеник и претседател на Комисијата за одбрана во СДСМ, по повод јубилејoт-25 години од формирање на АРМ, им порачува на припадниците на Армијата, но...

Синдикатот на АРМ бара од Владата поголем буџет за вработените во Министерството за одбрана, а во тие рамки, и за припадниците на македонската Армија. Според оценките, политичката одлука на...

Министерството за труд и социјална политика испрати соопштение до јавноста во кое потенцира дека ќе нема кратење на пензиите и дека тоа е дезинформација на сегашната опозиција.

Јавното претпријатие „Македонија Пат“ користи законска одредница со цел да ја избегне обврската, да им ја компензира штетата што граѓаните ја претрпеле, поради лошото одржување на патиштата во државата....

Најдоцна на почетокот на септември, Владата ќе оствари уште една од клучните мерки од Програмата, воведување на евтина струја по два часа, секој ден! Ова го потврдуваат од прес-центарот...

„Во контекст на целосното спроведување на Планот 3-6-9, би сакал да ја изразам недвосмислената подготвеност на Владата за одржување на неделни, тематски пратенички прашања во траење од еден час,...

Според новинската агенција МЕТА,  опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска соопштила дека до Собранието поднела барање за интерпелација и на министерот за здравство, Арбен Таравари, бидејќи според партијата тој е „најлошиот министер за...

Како што пренесува новинската агенција МЕТА, „патот до Брисел води преку Охридскиот рамковен договор и Законот за јазиците, како едно од најсензитивните и најважните прашања од договорот“, вели вицепремиерот...