Categories

Дискриминацијата и нерамноправноста меѓу жените и мажите, непостоење на идентификација на предрасудите и родовите стереотипи, незаинтересираноста и непрофесионалниот пристап на службениците во институциите, во однос на жените-жртви на семејно...

Целосната дискусија од дебатата „Жените во политиката“, која како дел од Караванот на слободата ја организираше ЦИВИЛ – Центар за слобода со поддршка од УСАИД, е објавена наЈутуб каналот на...

Жените од Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС), утре ќе делат едукативни флаери за правата на жената, од 11,00 до 12,00 часот на улицата „Македонија“ во Скопје. Тие ќе ги...