fbpx
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS
Фото: CarandDriverGR/Twitter

18 мај низ вековите

1800.- Умрел рускиот генералисимус Александар Васиљевич Суворов, еден од најистакнатите војсководци во 18. век, под чија команда руските трупи извојувале 57 ...

Page 4285 of 5208 1 4,284 4,285 4,286 5,208

CIVILMEDIA NEWSLETTER