Categories

Вицепремиерот задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев денеска и утре во Берлин ќе учествува на Четвртиот самит за енергетска транзиција и дијалог за обновливи извори во енергетска безбедност што го...

Прочитај повеќе...

Просечната нето плата во Романија во февруари годинава достигна 2.487 леи или околу 500 евра, што е за 11,2 отсто повеќе во однос на истиот период од претходната година, покажуваатподатоците...

Прочитај повеќе...

Опасноста од воен судир околу Сирија ја намали вредноста на американскиот долар. Индексот во кој доларот се споредува со шесте други најголеми валути покажа пад на доларот од 0,1...

Прочитај повеќе...

Финансиски олеснувачи ќе им помагаат на компаниите да подготват квалитетен проект со кој ќе може да конкурираат за добивање неповратни средства со повикот што треба да го објави Фондот...

Прочитај повеќе...

Македонските компании се уште малку ја користат финансиската поддршка што им е на располагање поради слабата информираност, несоодветноста на програмите и недоволниот институционален капацитет за нивно имплементирање, беше речено...

Прочитај повеќе...

Трошоците на живот во март во однос на февруари годинава не се променети, а споредено со март минатата година бележат пораст од 1,6 проценти. Цените на мало, според објавените...

Прочитај повеќе...

Владата на денешната седница разгледа и усвои информацијата во врска со потребата од обезбедување дополнителни 100 милиони евра средства за нова, петта кредитна линија од Европската инвестициска банка за...

Прочитај повеќе...

Договорот ЦЕФТА е во сериозна криза, а идејата за економско поврзување на регионот е на „климави нозе“ поради честите еднострани провокации на одделни влади во регионот и воведување вонцарински...

Прочитај повеќе...

Француската групација Сосиете женерал се повелкува од регионот на Источна Европа од нестратегиски пазари, каде не се во топ трите банки според пазарниот удел, вклучувајќи ја и Македонија.

Прочитај повеќе...

Статистичките податоци покажуваат забавување на кинеската економија во првите два месеци од 2018 година, а дополнително забавување се очекува како резултат на трговската војна со САД.

Прочитај повеќе...