Categories

Владин економски тим денеска ќе има состанок со претставници на компании – членки на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК)  за предизвиците во економијата за малите и средни...

Прочитај повеќе...

Парламентарните избори што ќе се одржат в недела во Куба не наликуваат на ниту едни избори во регионот. Нема рекламни спотови. Нема предизборни митинзи. Нема кандидати под партиски слогани...

Прочитај повеќе...

Согласно податоците за бруто домашниот производ (БДП) за изминатата година од Државниот завод за статистика на Република Македонија, може да се заклучи дека со имплементација на реформските политики, економијата...

Прочитај повеќе...

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе има работна средба со компаниите-членки на Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ).

Прочитај повеќе...

Во Охрид денеска ќе се одржат две јавни расправи за предложените измени и дополнувања на законите за туристичка дејност, за угостителска дејност и за такса за привремен престој, како...

Прочитај повеќе...

Еврокомесарката за дигитална економија Марија Габриел во вторник на конференција на европските народни партии (ЕНП) ќе го презентира својот план за намалување на цените на роамингот во земјите на...

Прочитај повеќе...

Финансискиот систем е стабилен, со минимални системски ризици. Краткотрајната нестабилност предизвикана од домашните политички превирања во април и мај минатата година е целосно надмината, заклучи на денешната седница Комитетот...

Прочитај повеќе...

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја одржи 35. седница на која на дневен ред се Предлог за избор на судија на Уставниот суд и Предлог за избор...

Прочитај повеќе...

Меѓународниот монетарен фонд соопшти денеска дека протекционистичките мерки кои има намера да ги воведе американскиот претседател Доналд Трамп ќе и наштетат на американската економија.

Прочитај повеќе...

Либералните власти во Канада не се откажуваат од плановите да примат околу еден милион мигранти од 2018 до 2020 година.  

Прочитај повеќе...