Categories

Државната изборна комисија согласно Изборниот законик, член 85-а, и Роковникот за Претседателските избори 2019 година, ги повика  радиодифузерите, печатените медиуми и електронските медиуми (интернет порталите)  најдоцна до утре, 18...

Прочитај повеќе...

Новинарот Зоран Иванов на дебатата организирана од ЦИВИЛ – Центар за слобода, по вториот круг од претседателските избори, изјави дека по првиот круг од претседателските избори констатирал дека резултатот...

Прочитај повеќе...

Професорката Мирјана Најчевска на дебатата организирана од ЦИВИЛ – Центар за слобода, по вториот круг од претседателските избори, изјави дека е нормално партиите да застанат зад одреден кандидат и...

Прочитај повеќе...

Инаугурацијата на Стево Пендаровски, новиот претседател на Република Северна Македонија ќе се одржи денеска напладне во Собранието, каде што тој ќе положи заклетва пред пратениците. Според информациите од прес...

Прочитај повеќе...

ЦИВИЛ организираше дебата на ден на гласањето во вториот круг, 5 мај, на која говорниците дадоа прелиминарна оценка за претседателските избори. За медиумското известување за време на изборите, колку...

Прочитај повеќе...

На денешната седница на Државната изборна комисија новоибраниот претседател на Република Северна Македонија Стево Пендаровски, ќе добие уверение дека е избран за претседател на државата.

Прочитај повеќе...

Државната изборна комисија по отворањето на гласачката кутија и пребрјувањето на гласачките ливчиња од избирачкото место 1789, Ново Село, го отфрли приговорот на ВМРО-ДМНЕ за негово поништување. Со ваквата...

Прочитај повеќе...

ИЗБОРНА РЕТРОСПЕКТИВА ЦИВИЛ и претседателските избори 2019

ЦИВИЛ – Центар за слобода го набљудуваше изборниот процес од самото распишување на 8 февруари, но го опфати и претходниот период, преку следење на состојбите на човековите права и...

Прочитај повеќе...

пишува: Зоран Иванов Заврши уште еден мачен македонски изборен циркус. За малку успешен во однос на уставната норма за излезност. Тоа дава комоција порелаксирано да се прават анализи од...

Прочитај повеќе...

Државната комисија за спречување на корупцијата денеска одлучуваше по три приговори поднесени од ВМРО-ДПМНЕ против диреткорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Општина Куманово и градоначалникот на Општина Шуто...

Прочитај повеќе...